Lanstrafiken.se

 • Vi har lanserat en ny webb!

  Vi har lanserat en ny version av lanstrafiken.se. Den är mer tillgänglig, har en ny design och en ny informationsstruktur med uppdaterad information. Reseplaneraren har fått ett nytt utseende och det finns flera nya funktioner:

  • Biljettguide – En guide för den som är osäker på vilken biljett som passar.
  • Linjesida - Varje linje har en egen linjesida med en karta över linjesträckningen, samlad trafikinformation och en lista på hållplatserna.
  • Hållplatssida - Varje hållplats har en egen hållplatssida med karta, bilder på hållplatsen, trafikinformation och nästkommande avgångstider.
  • Boka Gruppresa – En egen reseplanerare för de skolverksamheter som ska boka en Gruppresa.

  Mer information om de olika funktionerna hittar du via den här länken.


  Webben är fortfarande under uppbyggnad och det finns en del kvar att göra. Vi tar därför gärna emot förslag och synpunkter på både innehåll och funktioner. Skriv gärna det i en kommentar här i forumet.

  Sandra Forumvärd

  Hittar inget "hitta snabbt köp biljett""

  Bussis

  Hej!
  Längre ned på första sidan under Trafikinformation och Nyheter hittar du en blå banner som heter Hitta snabbt Här hittar du olika funktioner exempelvis för Köp biljett.  Med vänlig hälsning

  Christina Kundservice

  Efter ha krånglat med eran sida i ca 15-20 min så gav jag upp och kollade på Eniros sida istället, top mig 2 min tops att få upp de tider jag ville faktiskt ha.

  Jag vet inte varför ni har gjort det så otroligt onödigt krångligt att faktiskt få fram tider till vart man ska , det ända plus med eran nya sida är att den ser snyggare ut, men det är det.

  Antagligen förenklar ni eran sida så det blir lite mer användarvänligt eller så borde ni kanske ge ut en beskrivning, antagligen via video eller text, i hur man faktiskt söker efter diverse tider.


  J.P

  Hej!
  Tack för dina synpunkter, vi tar dessa vidare till vår marknadsavdelning så att dem får ta del av detta.

  För att få fram tider från en hållplats så skriver du in vilken hållplats du vill resa ifrån i reseplaneraren högst upp på första sidan. Du kan välja att söka på enbart från hållplatsen, du får du information om samtliga linjer som trafikerar hållplatsen eller så fyller du även i var du vill resa så får du upp alternativ för resan.

  Är det så att du får felmeddelande eller liknande så hör gärna av dig till oss så ska vi självklart se över detta.

  Med vänlig hälsning


  Christina Kundservice

  Tack för era snabba svar. Nu vet jag inte om jag egentligen skulle svara på detta meddelandet via kundtjänsten men sak samma.

  Även efter eran beskrivning så har jag fortfarande samma problem som senaste. Jag skriver i vart ifrån och vart till jag ska och trycker sök. Då kommer jag till tabben reseinfo med samma sökruta och inställningar jag hade i den föregående sidan, trycker sök igen och då rullar sidan ner till linjer, hållplatser och tidtabeller, det ända som står där är alla linjer mellan 1 till 841, jag får inga förslag till tider eller annat som rör mina sökinställningar.

  De uppgifter jag skrev var från Lindesberg till Vedevåg skola.

  J.P

  Hej igen!

  Så här ser det ut när jag gör sökningen:


  Söker du i på webbsidan på en dator, platta eller mobiltelefon?

  Om jag scrollar längre ned på sidan så kommer jag till informationen du nämner ''Linje: hållplatstider''. Se om du kan scrolla uppåt på sidan.

  Med vänlig hälsning

  Christina Kundservice

  Prövade det på internet explorer och då funkade det utan problem, har annars Firefox. Jag vet inte vad problemet ligger i Firefox, får väl tänka på det i framtiden att jag byter till IE.

  Får ta och be om ursäkt om mitt beteende i det första inlägget då jag var alltför impulsiv med mina anklagelser. Ursäkta för det.

  J.P

  Hej igen!
  Då förstår jag, jag tar denna information vidare till vår marknadsavdelning som jobbar vidare med att förbättra hemsidan.

  Det är ingen fara, vi vill givetvis få webben att fungera felfritt. Input och synpunkter tas gärna emot. Ha nu en riktigt fin helg!

  Med vänlig hälsning

  Christina Kundservice

  Jag försöker söka fram tiderna till Centralplan i Pålsboda men det verkar bara finnas med Centralplan i Karlskoga.

  EP

  Snälla, ge en möjlighet att återgå till den gamla sidan. Att lägga ut sidor som "är under uppbyggnad" för att testa om de fungerar förstör bara förtroendet för Länstrafiken. Ingen vill väl krångla med en hopplös sida som inte visar någon relevant information alls när man försöker planera en resa. Har försökt flera gånger utan önskat resultat sedan sidan ändrades.

  Annika Johansson

  Hej E.P!
  Tack för att du uppmärksammar oss om att du inte får fram information från Centralplan i Pålsboda, jag tar informationen vidare till vår marknadsavdelning.

  Ha en fin måndag!

  Christina Kundservice

  Hej Annika!
  Självklart vill vi inte att du ska behöva krångla,, hör gärna av dig med vad du önskar för information, var och till du ska resa så ska vi hjälpa dig och framföra önskemålet till vår marknadsavdelning.

  Önskar dig en fin måndag så länge!
  Med vänlig hälsning

  Christina Kundservice

  Som sagt så fungerar sidan inte att söka på från Safari (MacBook). Hur det är på andra webbläsare vet jag inte. Kartan lägger sig överst och zoomar in och ut hela tiden när man försöker scrolla ner på sidan... Alltså svårt att scrolla ner till själva sökningen. Sökte dessutom på en hållplats som råkar heta Ekeby (Karlskoga). Den ligger som "Ekeby" i listan, men när man väljer Ekeby läggs "Ekeby Egna Hem" in i stället och man hamnar på Närkeslätten. Resan på 10 minuter tar då några timmar. Enda sättet att söka på Ekeby, Karlskoga verkar vara att gå via kartan och hoppas att sökningen ligger kvar när man klickar på "sök". Att försöka lägga in någon retur är överkurs. Nu har jag använt flera timmar för att försöka göra en sökning, och det kan väl inte vara meningen.

  Annika J

  Hej igen Annika!
  Vad bra att du återkommer. Jag rekommenderar dig att klicka på sidan, utanför kartan, och sedan scrolla ned. Vad gäller sökningar från/till Ekeby så tar jag detta vidare till ansvariga som jobbar för att lösa detta problem som gäller flera hållplatser som har samma namn som andra hållplatser i länet.
  Jag rekommenderar dig att göra sökningarna i Google Chrome eller Internet Explorer tills problemet är avlöst.

  Önskar dig en fin måndag och tack för att du återkopplar till oss så att vi har möjlighet att lösa problemen du upplever.

  Med vänlig hälsning  

  Christina Kundservice

  Hej,

  Jag hittar ingen samlad linjekarta över stadsbussarna i Örebro. Har ni tagit bort den? Den underlättade mycket för man fick en överblick av vilka linjer som går vilka vägar och var de korsas.

  Mvh Marie

  Marie

  Hej Marie!

  Välkommen till vårt Kundforum!

  Det stämmer att vi numera inte har någon samlad linjekarta på vår webbsida. För att lättast få en överblick över vilka linjer som trafikerar en specifik hållplats, rekommenderar jag dig att skriva hållplatsens namn i från-fältet i reseplaneraren och sedan klicka på karta. På kartan klickar du på hållplatsen och väljer hållplatssida. På nästa karta klickar du på hållplatsen igen och väljer visa linjer. På kartan är nu de linjer markerade som trafikerar den sökta hållplatsen.

  Jag vet att det är en lång väg att gå och om du önskar den gamla linjekartan går det bra att få den per mejl istället. Mejla i så fall till: Lt.orebro@lanstrafiken.se

  Önskar dig en fortsatt bra dag!

  Med vänlig hälsning

  Esmeralda Kundservice

  Ingen samlad linjekarta och varje linje består av ett otal sidor.
  Dvs blivit mycket, mycket sämre sedan ni gjorde om stadsbussarnas tidtabell

  Bussis

  Hej Bussis!

  Om du önskar en samlad linjekarta går det bra att få den på mejl. Kontakta oss på: Lt.orebro@lanstrafiken.se så skickar vi den till dig.

  Ha en fin dag!
  Med vänlig hälsning

  Esmeralda Kundservice

  Jag har försökt förbereda information om bussförbindelser för besökare till ett evenemang. Nu har jag gett upp! Det är helt klart målgruppen för nya hemsidan är de som: 1. Redan känner till var alla busshållplatser finns?
  2. Känner till busslinjerna så väl så att de i förväg vet vilken linje de ska välja. Mitt budskap till besökarna blir nu "Ta bilen, Länstrafiken vill inte ha er som kund!" En översiktskarta på busslinjer på hemsidan tycker jag är ett minikrav och inget man ska behöva beställa!

  Torbjörn

  Tidigare gick det även att skriva in gatuadress eller ex usö så kom det upp förslag på hållplatser. Går inte nu.
  Nu måste du veta exakt vad hållplatsen du vill till heter, och du får därtill upp mängder med olika orters likadana hållplatsnamn.
  SÅ mycket sämre jag tycker att den nya tabellen är.
  Ffa 11 sidor istället för som innan 1 sida för min linje....

  Bussis

  Håller med. Det är en enda röra. Fungerar inte. Jag går inte in på den webbsidan längre om jag vill ha någon information.

  Annika J

  Hej Torbjörn!

  Tack för ditt inlägg i forumet!

  Såklart vill vi att det ska vara enkelt att resa med oss och att hitta informationen på vår webb. Jag tar vidare din synpunkt kring linjekartan till ansvarig för informationen på webben. Givetvis ordnar vi en linjekarta till dig. Jag skickar den till din mejladress direkt.

  Ha en fin tisdag!

  Med vänlig hälsning

  Esmeralda Kundservice

  Hej Bussis!

  Så bra att du hör av dig till oss med dina synpunkter.

  Om du skriver USÖ när du söker i Reseplaneraren får du fram förslag på flera hållplatser med USÖ i sitt namn. Det går, precis som tidigare, även fortfarande att söka på adress för att få fram förslag på resor.

  Anledningen till förändringen av tidtabellerna är att vi har tagit till oss alla de synpunkter vi haft under en lång tid gällande att den tidigare tidtabellen var mycket svårläst.

  Önskar dig en fortsatt bra dag!

  Med vänlig hälsning

  Esmeralda Kundservice

  Hej Annika!

  Tack för din synpunkt gällande vår nya webbsida.

  Jag förstår om det kan vara rörigt och svårt när webbsidan är ny. Hör gärna av dig om du har något specifikt du önskar att vi förbättrar så tar jag det vidare till vår marknadsavdelning.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning

  Esmeralda Kundservice

  Prova med Club 700! Inte många vettiga förslag där! Endast Våghustorget kan anses relevant, men närmaste hållplats Olof Palmes Torg saknas. Scandic Hotell Väst inga relevanta förslag.

  Torbjörn

  En alternativ lösning jag kan rekommendera är Google maps. Där fungerar det nästan bra. Att de ibland rekommenderar att gå förbi en hållplats till nästa på samma linje är ju nästan godtagbart i jämförelse.

  Torbjörn

  Hej igen Torbjörn!

  Tack för dina synpunkter. Vid en snabb sökning på till exempel Västhagagatan 1B till Örebro Resecentrum, får jag inte heller upp några bra förslag. Jag tar genast dina synpunkter vidare till vår marknadsavdelning som får se över problemet.

  Önskar dig en fortsatt bra dag!

  Med vänlig hälsning

  Esmeralda Kundservice

  Jag vill bara kunna ladda ned pdf med tidtabell vafan är problemet???

  Wigge

  Hej Wigge!

  På våran hemsida kan du ladda ned tidtabellen i PDF format, på första sidan hittar du vår reseplanerare. Där väljer du Tidtabeller och får då upp samtliga tabeller som du enkelt kan spara.  Önskar dig en fin måndag!
  Med vänlig hälsning  

  Christina Kundservice

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Webbshopen - Hitta den enkelt

  På vår nya webbplats är det enklare och går snabbare att hitta till webbshopen. Här får du tre tips på hur du kan ta dig till webbshopen.

  Startsidan - Snabblänkar
  Det absolut enklaste sättet att komma till webbshopen är att använda snabblänkarna Hitta snabbt! på startsidan. Klicka på Köp biljett så kommer du direkt till inloggningen till webbshopen. Bilden nedan visar hur snabblänkarna ser ut på startsidan.

  Bilden visar hur snabblänkarna Hitta Snabbt ser ut på startsidan

  Biljett och köp
  I toppmenyn på webbplatsen hittar du "Biljett och köp". Om du klickar där, klickar på Köp biljett i menyn och sedan på Webbshop  så hittar du både information om webbshopen och en länk direkt till den. Där hittar du också köpvillkoren för köp i webbshopen.

  Länkar till webbshopen
  På nya lanstrafiken.se har vi placerat ut en direktlänk till webbshopen på flera relevanta sidor. Det kan röra sig om sidor om exempelvis våra periodbiljetter. Via dessa länkar kan du ta dig direkt till webbshopen för att köpa biljetter och ladda reskassa. Det har vi gjort för att du på ett så enkelt sätt som möjligt kan hitta information om rätt biljett och sedan köpa den.

  Här hittar du en direktlänk till webbshopen.

  Resekort behövs
  För att kunna genomföra köp i webbshopen behöver du ha ett Resekort. Ett nytt Resekort kostar 30 kr i kortavgift och du kan köpa det hos vårt Kundcenter, hos ett försäljningsombud eller ombord på bussen hos föraren. När du väl har ett Resekort kan du skapa ett konto i webbshopen för att sen ladda periodbiljetter och reskassa på Resekortet. Tips! Om du registrerar ditt Resekort i webbshopen får du Borttappat-garanti. Läs mer om garantin vid borttappade Resekort det via den här länken.

  Sandra Forumvärd

 • Show more

  Köp & Biljett

 • Kan jag uppgradera eller frysa min Periodbiljett under pågående period?

  Jag köpte just ett månadskort, men nu har jag blivit sjukskriven i 14 dagar. Kan jag frysa månadskortet den tiden? Eller går det att uppgradera mitt i perioden så det går att åka på länstrafiksbussarna? Isåfall kan jag ge den till en kollega.

  Susanne

  Hej Susanne!

  Va bra att du hör av dig till oss!

  Det går jätte bra att uppgradera en periodbiljett under en pågående period. Ni kan själva välja vilken sträcka som kortet ska vara giltigt och betalar endast mellanskillnaden för detta, perioden kommer då att gälla under samma giltighets tid som ni tidigare hade på kortet.

  Om du blir sjukskriven och har ett läkarintyg som du tar med till oss, så finns det en möjlighet att vi kan räkna av dem dagar och resor du har rest. Vi lägger sedan över resterande belopp till reskassa som du senare kan använda dig av att köpa en ny period eller till enkelresor.

  Vi hjälper gärna till att ordna detta på vårat Kundcenter på resecentrum i Örebro, våra öppettider är vardagar 07:00-20:00 samt helger 10:00-17:00.

  Önskar er en trevlig helg!

  Felicia Kundservice

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Kan jag uppgradera min Pendlarbiljett under pågående period?

  Har ett tätortsbiljett men fick sedan veta att det inte fungerade för att åka på min buss då det är en regionbuss. Går det att uppgradera biljetten under giltighetsperioden utan att behöva köpa en ny biljett?

  Felicia

  Hej Felicia!

  Självklart kan du uppgradera din periodbiljett under en pågående period, biljetten blir då giltigt under samma datum som tidigare.. Vi kan hjälpa dig med uppgraderingen på vårat Kundcenter på Resecentrum i Örebro, våra öppettider är vardagar 07:00-20:00 och lördag- söndag 10:00-17:00

  Välkommen in så hjälper vi dig!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Utökad geografisk giltighet för Periodbiljetter

  Uppdaterad 17-02-08

  Från 11 december 2016 utökades den geografiska giltigheten för våra periodbiljetter som gäller på tåg. Utökningen består i att det nu går att resa över länsgräns hela sträckan till Ludvika, Dalarna och Skinnskatteberg, Västmanland. Det är nu också möjligt att använda en periodbiljett för delbetalning på tåg för vidare enkelresa både inom länet och utanför länsgräns inom Tåg i Bergslagens trafikområde.

  Vilka periodbiljetter gäller det?

  • Länsbiljett
  • Pendlarbiljett 
  • Fritidsbiljett
  • Lågtrafikbiljett län
  • Årsbiljett med giltighet på tåg
  • Gymnasiebiljett

  Vad behöver jag göra för att min periodbiljett ska gälla till Ludvika eller Skinnskatteberg?
  Har du en periodbiljett med länsgiltighet som Länsbiljett, Fritidsbiljett, Lågtrafikbiljett län, Årsbiljett med tidigare nämna biljetter eller Gymnasiebiljett behöver du inte göra någonting alls. Det ingår i den geografiska giltigheten för biljetten. 

  Har du en Pendlarbiljett kan du köpa till önskad ort. Det kan du göra hos vårt Kundcenter, alla våra försäljningsombud eller ombord på bussen.

  Sandra Forumvärd

 • Show more

  Praktiskt kring resan

 • Finns det barnstolar på bussen?

  Hej! Finns det barnstol på linje 500 som går mellan Örebro och Karlskoga ?

  Jimmy

  Hej Jimmy!

  Vad trevligt att du skriver till oss!

  Ja på linje 500 finns det integrerade barnstolar. Varje buss har två integrerade barnstolar och de är tydligt markerade med en avvikande färg. Färgen kan variera på olika bussmärken.

  Du kan läsa mer om vilka linjer som har barnstolar samt lite praktisk information om det här.

  Önskar dig en trevlig Lucia!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  I alla våra bussar på linje 500 är dessa platser markerade med röda bälten.
  Här kan du se hur stolarna fungerar.

  https://www.youtube.com/watch?v=Ao3sR5cISfE

  Välkommen ombord.

  En förare

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • När får barn resa själv på bussen?

  Vilken åldersgräns gäller för barn som vill åka själva? /Karolina

  Karolina Björk

  Hej Karolina!

  Tack för din fråga!

  Det finns ingen lägsta ålder för att resa med oss, men vi har en rekommenderad ålder av säkerhetsskäl. I våra resevillkor så står det så här:

  "3.8 Barn 0 – 6 år reser gratis tillsammans med betalande resenär. Högst två avgiftsfria barn per betalande. Från och med tredje barnet samt barn utan sällskap av betalande ska betala avgift för skolungdom. Barn som är under 7 år bör av säkerhetsskäl inte resa utan sällskap.
  Resenär 7 – 19 år ska betala avgift för skolungdom.
  Från och med 20 år betalas avgift för vuxen
  ."

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning.

  Sven

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Finns det förvaringsutrymme för väskor på linje 500?

  Hej!
  jag behöver åka buss med resväskor från Karlskoga till Örebro med linje 500. Så jag undrar om det finns bagageutrymme på bussarna för det finns väl inget utrymme inne i bussarna för stora väskor?

  Hälsningar
  Eva

  Eva Carlek

  Hej Eva!

  Vad bra att du ställer din fråga till oss!

  Det finns förvaringsutrymme under bussen på linje 500. Säg till föraren när du ska resa så får du hjälp med väskorna.

  Ha en fin dag och trevliga resor!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Show more

  Hållplats & Linje

 • Önskar fler bussar mellan Fellingsbro och Örebro

  Hej!

  Vi bor straxt utanför Fellingsbro, närmare bestämt Oppboga.
  Kollektivtrafiken mellan Fellingsbro och Örebro (bland annat) är tragiskt dåliga.
  Jag och förmodligen många fler önskar att kollektivtrafiken utökas främst mellan Fellingsbro och Örebro. Man betalar precis lika mycket som andra som har mycket bättre anslutningar.

  Finns det någonting ni kan göra för att förbättra kollektivtrafiken på vischan?
  Kanske kan införa en tågförbindelse till Fellingsbro?
  Främsta önskemålen om utökning gäller även kvällar och helger.

  Mirro

  Hej Mirro!

  Tack för att du kontaktar oss!

  Jag tar ditt önskemål vidare till trafikplanerna som kommer se över möjligheterna att utöka turerna mellan Fellingsbro och Örebro i framtiden.

  Hur många bussar som trafikerar och hur ofta turerna körs beror bland annat på hur många personer som reser med bussen. Önskemål är självklart alltid välkomna.

  Vi på Länstrafiken ansvar för busstrafiken i Örebro Län och har inte möjlighet att påverka tågförbindelser i länet.

  Jag hoppas du känner dig nöjd med svaren och jag önskar dig en härlig dag!

  Med vänlig hälsning.

  Sven

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Hur går man tillväga om man vill att en busskur ska byggas vid sin hållplats?

  Hur går man tillväga om man vill att en busskur ska byggas vid sin hållplats?!
  Både ur säkerhetssynpunkt och även för bekvämlighet så är detta mycket efterfrågat!
  Hållplatsen denna fråga gäller är: Korskrogen zon 205 riktning mot Örebro
  Mvh Daniel

  Daniel Fornell

  Hej Daniel!

  Vad kul att du hittat till vårat forum!

  Vi har ett visst antal busskurer att tillgå vilket medför att vi prioriterar och planerar busskurerna där det finns som störst behov. Vi kollar då även på resandeunderlaget, det vill säga hur många som reser från hållplatsen.

  Jag tar vidare ditt önskemål om en busskur vid hållplats Korskrogen till hållplatsansvarig så att denne får se över vilka möjligheter som finns vid hållplatsen.

  Jag önskar dig en fin dag!

  Med vänlig hälsning

  Ingrid Kundservice

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Vem ansvarar för städningen vid busshållplatserna?

  Vid busshållplatsen Hjortbergstorpsvägen på linje nummer 5 så finns det på ena sidan, där bussarna mot Hovsta stannar både busskur och soptunna. Men på den andra sidan där bussarna mot Adolfsberg stannar finns endast en skylt. Runt omkring hållplatsen är det fullt med skräp eftersom att det inte finns någon soptunna där och det blir bara mer och mer skräp eftersom att det inte heller finns någon som plockar upp det. Det är många som tar bussen från Adolfsberg ner till Hjortbergstorpsvägen för att köpa något att äta på den närliggande Coop-butiken. När de sedan ska åka tillbaka igen så finns det ingen stans att slänga det de har köpt innan de ska på bussen igen. Därför lämnar de flesta det bara på marken i närheten. Om det istället skulle finnas en soptunna vid hållplatsen så skulle det vara mycket renare och finare runt omkring eftersom att folk då inte skulle fortsätta skräpa ner. Om ni kunde åtgärda detta skulle det vara toppen!
  // I övrigt nöjd resenär

  Linnea

  Hej Linnea!

  Vad kul att du skriver till oss i forumet!

  Det är väghållaren, oftast kommunen eller Trafikverket, som äger allt under busskuren eller hållplatsstolpen. Det är därmed väghållaren som ansvarar för uppsättning och underhåll av soptunnor samt övrig städning. Jag rekommenderar dig att kontakta Örebro kommun så att de kan hjälpa dig att reda ut vad som gäller för hållplats Hjortsbergstorpsvägen. Du når Örebro kommun via telefon 019-21 10 00 eller mejl servicecenter@orebro.se.

  Jag önskar dig en fin fortsättning på veckan!

  Med vänlig hälsning

  Ingrid Kundservice

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Show more

  Tidtabell

 • 10 december byter vi tidtabell för regionbussarna i Örebro län

  Från 10 december byter vi tidtabell för både stads- och regionbuss. Vid tidtabellsskiftet genomför vi både större och mindre justeringar. De mindre minutjusteringarna framgår av tidtabellerna. De nya avgångstiderna finns redan nu att söka fram i vår reseplanerare och i appen.

  Här kommer en lista i stigande linjenummerordning på de förändringar som sker till den nya tidtabellen. Vi kommer här att fokusera på förändringarna för regionbussarna inom Örebro län. Förändringarna för stadsbussarna i Karlskoga och Örebro hittar du här.

  Uppdatering 171127 - Linje 333 mellan Nora – Karlskoga får en ny hållplats: Älvhyttan. Detta utifrån önskemål från resenärer. Hållplatsen Älvhyttan är för att boende i området ska kunna resa med oss. Tidigare besked om hållplats Snöbergshult är justerad och ingen ny hållplats är aktuell där i nuläget.  

  En hållplats tas bort från linjen då den har för få resenärer och det är hållplats Ungdomsgården. Den har för få resenärer för att motivera trafik.

  Linje 354 mellan Lindesberg - Guldsmedshyttan - Storå - Ramsberg – Hägernäs tar vi bort en hållplats: Hedebyn. Det har inte funnits några resenärer från den hållplatsen under en längre tid och genom att ta bort den helt ur linjesträckningen kommer restiden att minska markant.

  Uppdatering 171127 - Linje 500 mellan Karlskoga – Örebro tar vi bort två avgångstider. Det är avgången från Örebro kl. 04.40 M-F och från Karlskoga kl. 04.40 M-F. Tidigare information om borttagna hållplatser på avgångarna är inaktuell.
   
  Linje 502 mellan Karlskoga – Degerfors får ett nytt hållplatsläge vid hållplats Lasarettet i riktning mot Degerfors. Det nya hållplatsläget finns placerat utmed väg 243 ca 250m från det förra hållplatsläget. Det innebär att linje 502 inte kör in vid entrén vid Lasarettet. Detta gör vi för att minska körtiden för linje 502 som ofta blivit försenad vilket i sin tur medfört att många har missat resan vidare med linje 500 mot Örebro.

  Hållplatsläget i riktning mot Karlskoga är oförändrat.

  För de stadsbussar som trafikerar Karlskoga Lasarett sker ingen ändring i hållplatsläge och vi rekommenderar dig att ta dessa för resa till/från Karlskoga Lasarett och andra hållplatser inom Karlskoga.

  Linje 502 får också mer tid att ta sig från Immetorp mot Karlskoga. Vi har lagt in 5 minuter till mellan de hållplatserna. Också detta är en del i att minska förseningarna på linjen och se till så att resenärer hinner med linje 500 mot Örebro.

  Linje 513 mellan Fjugesta – Örebro får en ändrad körväg efter kl. 20.10 till 24.00 M-F och L-SoH. Den kommer då köra sträckan Berglunda och gamla E18. Bussen stannar på alla hållplatser längs med den sträckan. Det är utifrån ett önskemål från boende längs med gamla E18 om att kunna ta sig till/från Örebro på kvällar och helger.

  Linje 522 mellan Garphyttan - Vintrosa – Örebro har fått en justerad avgångstid. Det är avgången från Garphyttan kl. 06.10 M-F som har justerats till klockan 06.05. Varför? För att tillmötesgå önskemålet från resenärer om att komma tidigare till USÖ. Ankomsten efter justeringen blir kl. 06.45.

  Linje 524 mellan Örebro – Täby - Fjugesta kommer att trafikera hållplats Ronnebygatan från 10 december 2017 till 17 juni 2018. Det är en tillfällig lösning på grund av ett vägarbete.

  Linje 525 mellan Nalavi – Fjugesta får en justerad avgångstid. Avgången kl. 06.55 M-F från Nalavi har ändrats till kl. 06.40 för att resenärer, framförallt gymnasieelever, ska hinna i tid till skolan i Örebro.

  Linje 525 får också en borttagen avgång. Det är avgången från Fjugesta kl. 16.52 M-F mot Nalavi som är borttagen. Vi genomförde en kontrollräkning över resandet v. 40 antalet resenärer var för lågt för att motivera att avgången körs.

  Linje 527 mellan Mullhyttan – Fjugesta har fått en justerad avgångstid. Det är avgången från Mullhyttan kl. 06.03 M-F som justerats till 05.45. Det möjliggör ett tidigare bussbyte i Fjugesta för resenärer som önskar resa till Örebro och vara vid USÖ kl. 06.45.

  Linje 535 Karlskoga - Linnebäck och linje 593 mellan Karlskoga – Degerfors – Laxå får ett nytt hållplatsläge vid hållplats Lasarettet i riktning mot Degerfors. Det nya hållplatsläget finns placerat utmed väg 243 ca 250m från det förra hållplatsläget. Det innebär att linje 535 och 593 inte kör in vid entrén vid Lasarettet.

  För de stadsbussar som trafikerar Karlskoga Lasarett sker ingen ändring i hållplatsläge och vi rekommenderar dig att ta dessa för resa till/från Karlskoga Lasarett och andra hållplatser inom Karlskoga.

  Linje 701 mellan Örebro – Kumla kommer att trafikera hållplats Ronnebygatan från 10 december 2017 till 17 juni 2018. Det är en tillfällig lösning på grund av ett vägarbete.

  Linje 706 mellan Askersund – Laxå har fått några justerade avgångstider:

  • Från Askersund kl. 07.05 avgår 5 minuter tidigare för att resenärer ska hinna med tåg i Laxå.
  • Från Askersund mot Laxå kl. 17.10 är flyttad till 10 minuter senare. Detta för att resenärer som reser med linje 841 till Askersund ska hinna med denna avgång vidare till Laxå.
  Linje 721 mellan Örebro – Stora Mellösa – Odensbacken har öppnats upp för att resenärer ska kunna stiga av vid hållplats Österplan vid resa utifrån Örebro och in. Detta efter önskemål från resenärer.

  Linje 721 får också justerad avgångstid natten fredag och lördag. Istället för att avgå från Örebro kl. 01.35 så kommer bussen att avgå kl. 01.43. Anledningen till det är för att det vid den tiden är trångt vid Örebro Resecentrum och avgångarna behöver spridas ut mer för att motverka detta.

  Linje 723 mellan Stora Mellösa – Odensbacken får en borttagen hållplats. Det är hållplats Himmer på avgången kl. 07.52 från Högsjövägen mot Odenskolan. Det är ett för litet resande på den hållplatsen. Skolskjutsar kör de skolelever som ska resa från området.

  Linje 727 mellan Örebro – Sköllersta – Pålsboda  har öppnats upp för att resenärer ska kunna stiga av vid hållplats Österplan vid resa utifrån Örebro och in. Detta efter önskemål från resenärer.

  Linje 751 mellan Askersund – Olshammar har fått en justerad avgångstid. Avgången från Askersund mot Olshammar kl. 17.10 är flyttad till 10 minuter senare. Detta för att resenärer som reser med linje 841 till Askersund ska hinna med avgången vidare till Olshammar.

  Linje 754 mellan Askersund – Snavlunda – Vretstorp – Brändåsen har fått några justerade avgångstider:
  • Från Askersund mot Vretstorp kl. 13.35 är flyttad till 10 minuter senare. Det är för att på ett kostnadseffektivt sätt möjliggöra justeringen nedan på avgången kl. 17.10.
  • Från Askersund mot Vretstorp kl. 17.10 är flyttad till 10 minuter senare. Justeringen görs för att resenärer som reser med linje 841 till Askersund ska hinna med avgången vidare till Vretstorp.
  Linje 801 mellan Örebro – Nora kommer stanna för på och avstigande vid hållplats Övre Hitorp. Förändringen genomförs för att avlasta linje 302 som är riktigt populär och göra det möjligt för fler resenärer att resa med expressbussen.

  Har du en fråga så är du välkommen att skriva en kommentar!

  Sandra Forumvärd

  Hej,
  Skolelever som åker länsbuss söder- o västeriifrån och går på Tullängsskolan eller centrala skolor har tidigare kunnat gå av vid hållplats Södra Allén. Därifrån till Tullängen är det inte långt. Nu är närmsta hållplats södra station. Varför gör ni en sådan dålig förändring? Det blir dubbelt så långt att gå eller man måste åka lokalbuss. Elever som har centrala kvällsaktiviteter och bor söderut eller västerut ska då använda södra station som hållplats. Då måste dom korsa en av Örebro´s mest trafikerade gator. Södra station är dessutom en osäker plats att vistas på kvällstid. Både öde o mörk. Med sådana här förändringar försvinner motivationen totalt att åka kommunalt. Det är inte många som vill åka till centrum för att handla om man måste gå till södra station eller först åka lokalbuss till resecentrum. När länsbussarna gick från olof palmes torg då fungerade det. Nu tar man tar hellre bilen till Marieberg. Om fem år kommer handlarna i centrum stå o klaga i NA att ingen handlar. Och varför då? Genom politiskt dåliga beslut för både bil- o busstrafik som går i otakt med vad folket vill.

  Johan

  Hej Johan!

  Självklart vill vi tillhandahålla kollektivtrafik till så många som möjligt. Länstrafiken får i uppdrag av politiken att öka och skapa ett hållbart resande. Det handlar då också om att tillgodose så många som möjligt kollektivtrafik för varje satsad krona.

  För att kunna korta ner restiderna på linjerna kommer istället Södra station och Örebro Resecentrum vara de stora hållplatserna. Dessa hållplatser möjliggör byte till både stadstrafik och tåg. Omläggningen i Örebros innerstad är nödvändig för att minska förseningarna som den tunga trafiken idag bidrar till. Hållplats Södra station har byggs om för att möjliggöra säkrare på-och avstigning. Med avstigning på Södra station istället för Olof Palmes torg minskar vi även gångavståndet för byte till stadstrafik från Konserthuset.
  Detta är bland annat för att uppnå de mål som politikerna gett oss om att minska restiden och där med öka resandet. Det handlar även om att minska trafiken i Örebros stadskärna.

  Jag kommer att ta med dina synpunkter till våra trafikplanerare som får ta med sig det i kommande översikter.

  Jag önskar dig en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  När kan jag beställa personlig tidtabell med tiderna som gäller från 10 december?

  Christina Karlsson

  Hej Christina!

  Vi testkör just nu funktionen, personlig tidtabell när allt är grönt kan beställningarna börja rulla in. Exakt när detta blir kan jag inte svara på men senast i början på nästa vecka.

  Ha en fin dag!

  Felicia Kundservice

  Hej

  Kolla på linje 500. Verkar att linje 3 har kommit in där.

  Fredrik thrane

  Hej Fredrik!

  Nu förstår jag inte riktigt vad du menar?  

  Ha en fin dag!

  Med Vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  Hej.
  På linje 500 skriver ni att ni tar bort tre hållplatser:  gösta berlingsväg, häsängen och nobelhallen. Men dom är nya och kommer att tillhöra linje 3.

  Ha en bra dag.

  Fredrik thrane

  Hej Fredrik!

  Vad bra att du uppmärksammade oss på att vi hade skrivit fel information i texten ovan. Vi har nu korrigerat detta och tackar för att du var observant!

  Ha en trevlig fortsättning på veckan!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  Hej.
  Kommer det inte komma någon hållplats vid snöbergshult nu??

  Adam Grähs

  på linje 333 karlskoga-nora

  Adam Grähs

  Hej Adam!

  Det stämmer att tidigare besked om hållplats Snöbergshult är justerad, ingen ny hållplats är aktuell där i nuläget.  

  Ha en trevlig tisdag!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  Hej! Jag som har periodkort Övre Hittorp-Örebro kan alltså from nu kliva på Expressbuss 801 med samma kort?

  Lotta

  Hej Lotta!

  Det stämmer alldeles utmärkt. Du kan åka med både linje 302 och linje 801 med en Pendlarbiljett mellan Örebro och Hitorp övre.

  Trevlig måndag!

  Med vänlig hälsning

  Ingrid Kundservice

  Hej,
  helt underbart att ni öppnat upp Österplan-hållplatserna för linje 721 igen, det har jag väntat på i flera år nu.

  Ni skriver dock att "Linje 721 mellan Örebro – Stora Mellösa – Odensbacken har öppnats upp för att resenärer ska kunna stiga av vid hållplats Österplan vid resa utifrån Örebro och in."

  Betyder detta att man bara kan gå av vid hållplatsen ut från Örebro, mot Odensbacken? Eller är det bara lite luddigt skrivet och det menas att man äntligen kan gå vid denna hållplats igen när man ska åka till Odensbacken?

  med vänliga hälsningar

  /Helena

  Helena

  Hej Helena!

  Va bra att du uppmärksammar oss på att vi har informerat luddigt gällande linje 721 och hållplats Österplan.

  Hållplats Österplan är öppen i riktning Odensbacken-Stora Mellösa- Örebro. Du kan alltså välja att gå av vid hållplats Österplan när du kommer från Odensbacken och åker i riktning mot Örebro. Hållplatsen är inte öppen i motsatt riktning.

  Trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  I pdf-turlistan finns inte Övre Hitorp med som hållplats för linje 801 trots att den stannar där ...

  Tina

  Hej Tina!

  Vad trevligt att du skriver i vårat Kundforum!

  Det stämmer att hållplatsen Övre Hitorp inte syns i tidtabellen i dagsläget, vid nästa tidtabellsskifte kommer den dock att vara med.

  Ha en trevlig torsdag!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  Hur kan man skriva ut tidtabellerna till utländska gäster???

  Anki Boström

  Hej Anki!

  Tack för att du hör av dig till oss!

  Du kan beställa din personliga tidtabell , antingen hem till dig eller välja att få den till din mejl. Om du skickar tidtabellen till din mejl kan du sedan välja att skriva ut den.

  Ha en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Hur kör bussarna på Kristi Himmelsfärdsdag?

  Räknas Kristi Himmelsfärdsdag som söndag i tidtabellen?

  Yvonne

  Hej Yvonne!

  Ja det stämmer att bussarna körs som söndagstrafik på Kristi Himmelfärdsdag!

  Då Kristi Himmelsfärdsdag är en röd dag i almanackan så körs vår trafik som söndagstrafik på torsdag den 25 Maj 2017.

  Ha en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice

  Tack!

  Yvonne

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Vad innebär en cirkatid i tidtabellen?

  Hej! Hur stor variation kan det vara på avgångstider på en hållplats där tiden står med kursiv stil? Linje 721 har flera gånger varit över 5 min sen, upp emot 20 min innan den lämnat stan...

  Jessica

  Hej Jessica!

  Vad roligt att du har hittat till vårt kundforum!

  Att en hållplats har en cirkatid innebär att bussen kan trafikera hållplatsen ca fem minuter innan samt fem minuter efter avgångstid utan att räknas som för tidig avgång eller försenad tur. Den här typen av hållplatstider är nödvändiga för att skapa en flexibilitet i körschemat då mycket kan hända i trafiken och för att minimera risken för större förseningar.

  Vid förseningar på över 20 minuter ersätter Länstrafiken sina kunder via Resegarantin, du kan läsa mer om detta på vår hemsida.

  Önskar dig en bra dag!

  Med vänlig hälsning

  Ingrid Kundservice

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Show more

  Beröm

 • Det finns riktiga guldkorn till chaufförer !

  Det är mycket lätt att ta förgivet att bussen alltid ska vara i tid , utan att ens ägna en tanke åt de omständigheter som kan råda ute i trafiken.

  Det ligger även nära till hands att ta till det där gnället som vi närkingar blivit kända för.

  -Men-
  Glöm inte bort de chaufförer som stannar, när dom ser att man som otränad rökare 50 meter bakom missade bussen och springer för att man inte hittade sin telefon på vägen ut.

  Eller de chaufförer som tålmodigt kör omkring på oss ibland högröstade alkohol-snygga passagerare utan att förlora humöret trots att dom missade de 7 senaste fredagsmysen med familjen för att köra oss .

  Det och många andra saker tycker jag att vi ska tacka dom för.

  Men sen att det är en miljon grader varmt på bussen på sommarhalvåret , att man ibland stått en halv livstid och väntat med fruset snor i näsan och blicken längs vägen mot horisonten är en annan sak , men det är väll smällar vi får ta! = Resan kosta ändå bara 16 kronor ! ha det bäst ! Mvh

  stevfe

  Härlig feedback!

  Vänlig hälsning,

  Hanna Larsson

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Supertrevlig busschaufför på linje 6 mot Hjärsta i Örebro :)

  Stort tack till den kvinnliga busschauffören som körde lugnt och harmoniskt på Linje 6 mot Hjärsta den 3:e April kl 23.14. Jag blev supernöjd med hennes bemötande och riktigt glad när man ser en sån bra och glad busschaufför som hon. Det piggade upp riktigt mycket :-)

  Joakim

  Hej Joakim,

  Vilken härlig respons, det gläder både föraren och Nobina att höra!

  Tack!

  Vänlig hälsning,

  Hanna Larsson

  Linje 6  från och till Hjärsta har alltid trevliga och vänliga chaufförer.

  Gunnar Norrman

  Hej Gunnar!

  Vad kul att du hittat hit och berättar om detta.

  Önskar dig en fin helg!

  Christina Kundservice

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Trevlig chaufför med bra bemötande

  Igår 20/11 åkte jag busslinje 7 till Lillån, vid 21.50. Klev på, på Järntorget. Chauffören hade ett gott bemötande och då jag haft en tuff dag, glädje det mig att bli bemött av en sådan trevlig Chaufför. Resan hem kändes trygg och jag önskar att fler var som den trevliga chauffören, då jag åker buss ofta.

  Greta

  Hej Greta!

  Vad härligt att du fick en trevlig resa hem! Jag ska framföra ditt beröm till berörd chaufför.

  Jag hoppas att du får fler härliga resor!

  Med vänlig hälsning

  Felicia Kundservice

  Hej Greta,

  Vilken härlig feedback du ger oss!

  Det kommer glädja föraren och gläder även Nobina som företag, tack!

  Vänlig hälsning,

  Hanna Larsson

  Text is required.
  Name is required.
  Email is required.
  You must approve the handling of personal information.
 • Show more
  Description...
  Name is required.
  Email is required.
  Titel is required.
  Text is required.
  You must approve the handling of personal information.

  Contact details

  Customer Service - Contact details and opening hours

  Our Customer Service is happy to help with answers to your questions, handy tips and other matters. There are several ways of contacting our Customer Service. Our opening hours vary slightly depending on how you choose to contact us.

   

  Customer Forum

  Answers to most questions about our services and operations can be found in our Customer Forum. Search for an answer or ask your own question. You can also have your matter dealt with directly in the forum. We are available to help you via the forum weekdays 08:00-16:00 (excluding public holidays) and we will deal with your matter as soon as we can.

  Most of the answers in the forum are written in Swedish, but feel free to ask your question in English and we will help you.

   

  Customer Center

  Visit our Customer Center at Örebro Travel Center to buy and top-up Travelcards, single tickets and for other assistance. Feel free to ask questions and share your views. We are also happy to help you find the best journey for you. This is also where to come for information or complaints.

   

  Opening hours:
  Monday – Friday 07:00-20:00
  Saturday – Sunday 10:00-17:00

   

  Customer Service

  Phone: 0771-55 30 00
  Monday – Friday 07:00-20:00
  Saturday – Sunday 08:00-20:00

   

  Email: lt.orebro@lanstrafiken.se

   

  Emails are answered weekdays 08:00-16:00 (excluding public holidays). We will deal with your matter as soon as we can.

  Customer Service opening hours on public holidays

  Our Customer Service may have different opening hours on public holidays. Here is a list of Swedish public holidays and the opening hours for our Customer Service phone line and our Customer Center. Changes may be made to our opening hours around public holidays, so please recheck them before visiting us. 

   

  Opening hours for public holidays in 2018
  Date Public holiday Day of week Customer Service opening hours (phone) Customer Center opening hours Customer service on Facebook, Twitter and forum
  1 Jan New Year’s Day Monday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  5 Jan Twelfth Night Friday 07.00 - 20.00 07.00 - 20.00 08.00 - 16.00
  6 Jan Epiphany Saturday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  29 March Maundy Thursday Thursday 07.00 - 20.00 07.00 - 20.00 08.00 - 16.00
  30 March Good Friday Friday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  31 March Easter Saturday Saturday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  1 April Easter Sunday Sunday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  2 April Easter Monday Monday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  30 April Walpurgis Night Monday 07.00 - 20.00 07.00 - 20.00 08.00 - 16.00
  1 May May Day Tuesday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  10 May Ascension Day Thursday 08.00 - 20.00 10.00 - 17.00 Closed
  19 May Whitsun Eve Saturday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  20 May Whitsun Sunday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  6 June Sweden’s National Day Wednesday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  22 June Midsummer’s Eve Friday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  23 June Midsummer’s Day Saturday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  3 Nov All Saints’ Day Saturday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  24 Dec Christmas Eve Monday 08.00 - 20.00 10.00 - 14.00 Closed
  25 Dec Christmas Day Tuesday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  26 Dec Boxing Day Wednesday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00 Closed
  31 Dec New Year’s Eve Monday 08.00 - 20.00 10.00 – 17.00

  Closed
  Special Transportation Services – contact details and opening hours

  Our Order Center deals with matters relating to Special Transportation Services. The person to contact depends on the type of service required. If you’re unsure who to contact, phone our Order Center and we’ll put you in touch with the right person!

   

  Transportation Services Unit – including nationwide

  If you have any questions about applying for transportation services for elderly/disabled persons, locally or nationwide, or a monthly transportation services pass for day care centres, work or study, please contact our Customer Service to get through to a transportation services assessor who can answer your questions.

   

  Our transportation services assessor can be reached weekdays 08:00-12:00 (excluding public holidays) on 0771-55 30 00.

   

  If you would like to post your application for a transportation services permit, please send it to:

   

  Region Örebro County
  Färdtjänstenheten (Transportation Services Unit)
  Box 1613
  701 16 Örebro

   

  Patient Transport Unit

  If you have any questions on the rules regarding patient transport services, please contact our Patient Transport Unit to speak directly with one of our patient transport administrators.

   

  The unit can be reached on 020-31 43 22 Mondays-Thursdays (excluding public holidays) 09:00-14:30 and is closed for lunch 12:00-13:00. On Fridays the unit can be contacted 09:00-12:00.

   

  Order Center – ordering transportation services and patient transport

  Our Order Center deals with bookings for transportation services, patient transport, Flextraffic and demand-led traffic services. Journeys can also be amended and cancelled at the center. You can also phone the Order Center if you have forgotten anything during a journey using transportation services for elderly/disabled people or patient transport. We can help you with issues regarding drivers and other comments on our Special Transportation Services.

   

  The Order Center can be reached on 0771-92 00 00. We are open 06:30-21:30 daily. When planning patient transport, remember that you must phone and book your journey by 18:00 at least one weekday (excluding holidays) before your date of travel. Please note that you can contact us 24 hours a day if you need emergency patient transport.

   

  Adapted school transport

  Do you need to cancel your or your child’s journey by adapted school transport? Or do you have any other questions on adapted school transport? Please phone us weekdays (excluding public holidays) on 019-17 50 17.

  Bus companies

  Our bus services are run by various bus companies that provide both the buses and staff. If you need to contact a bus company, but are unsure which company you travelled with, please contact our Customer Service. We can help you find out which bus company you need to contact. 

   

  Contact details for the bus companies in Örebro County
  Stationed at  Bus company Phone number
  Askersund Sandarna transporter 0583 - 100 59
  Frövi Buss i Väst AB 0581 – 300 11
  Hällefors Nobina AB 0587 – 42 35 01
  Karlskoga Buss i Väst AB 0586 – 361 80
  Kopparberg Buss i Väst AB 0580 – 100 23
  Kumla Weidermans Buss 019 – 58 73 50
  Lindesberg Buss i Väst AB 0581 – 100 97
  Laxå Sandarna transporter 0584 – 100 61
  Nora Nobina AB 0587 - 42 35 00
  Odensbacken Keolis AB 019 - 45 05 25
  Örebro Nobina AB 019 - 500 13 00
    Lindbergs Buss 019 - 31 50 50

  Rail companies

  Several of our tickets are valid for trains both within the county and in some cases across the county border. The validity of our tickets is described on the page about our tickets. If you’re interested in finding out which rail companies’ tickets are valid on our buses, you can find out about our partnerships via this link: Partnerships within the county and across county borders.

   

  Here is a list of rail companies in the county, links to their websites, as well as other useful links to help make life easier when you travel by train within Örebro County.

   

  Travel Guarantee

  Travel Guarantee terms and conditions

  If your journey with us is cancelled or delayed by more than 20 minutes, due to us, our services or shortcomings in our information which mean that you are late reaching your destination, you are eligible for compensation under our Travel Guarantee. This according to the Law on Public Transport Travelers' Rights (2015: 953).


  Applying for compensation for delayed journeys


  The easiest way to apply for compensation is here on the website. You can also obtain an application form from our Customer Service or collect one from our Customer Center. If you wish, you can also contact Customer Service for direct assistance with the compensation.

   

  Please apply for your compensation as soon as possible after the incident to enable us to handle your case in the best way, but no later than 3 months.

   

  Taxi, own car or other transport

   

  If you risk arriving more than 20 minutes late at your destination, you can choose to travel by taxi or your own car.
  You also receive compensation for reasonable costs for travel with other transport. You order the taxi yourself and send the original taxi receipt to us together with the form in the folder, which you can either collect from Customer Service or ask them to send to you.

   

  By train

  If you are travelling by train with tickets issued by us, our compensation will equal that offered by the rail company. The terms and conditions for compensation can be found on each rail company’s website.

   

  Size and payment of compensation for delayed journeys

  According to Law (2015: 953) on public transport passengers' rights, Section 15, you are entitled to 50% of the fare if you are more than 20 minutes late, 75 percent if the delay is more than 40 minutes and the full fare if the delay is more than 60 minutes.

   

  However, we will compensate you for the entire travel's single ticket price when you risk being more than 20 minutes late. If you travelled with a season ticket, we calculate the value of the journey based on 36 journeys a month.

   

  If you decided to take a taxi, we pay compensation up to a maximum of SEK 1,110. If you decided to finish the journey in your own car, we pay compensation based on the Swedish Tax Agency’s norm for tax-free mileage allowance up to a maximum of SEK 1,110.

   

  Our minimum compensation sum is SEK 50, which means that we always pay at least SEK 50 if the calculated compensation sum is below SEK 50.

   

  Under our Travel Guarantee, compensation is paid in the form of travel credit which you can also use as partial payment for a season ticket. If you choose to have your compensation in the form of travel credit, we will add an extra SEK 50 to the payment.

   

  It is also possible to have the compensation paid into your account. You can choose this option when you apply for compensation. If no payment option is chosen on your application, we pay the compensation as travel credit.

   

  Travel Guarantee exclusions

  Our Travel Guarantee does not cover delays due to services which we have announced online, at major bus stops or via the app at least four days before your journey commenced.

   

  No compensation is paid for loss of income or other losses such as broken connections for journeys outside of Movingo’s and TiB’s traffic system, tickets for events or package holidays. Nor does our Travel Guarantee apply when using loyalty cards such as Company Cards and School Cards.

   

  Appealing a compensation decision

  If you wish to appeal against a decision regarding compensation for a delayed journey, please do so in writing. You can send your appeal to us by email or post. If you do not have the opportunity to submit this in writing, please contact our Customer Service for further assistance.

  Travel Guarantee online

  Personal Information

  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.

  I travel with

  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.

  I planned to travel

  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.

  I traveled

  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.

  This happened

  The field is required.

  I want compensation for...

  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.

  Submit the original tax receipt to us after submitting your application. You will find how to contact Customer Services on the Customer Service page.

  The field is required.

  I want compensation paid

  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  The field is required.
  You must approve the handling of personal information.

  General information

  We will handle your claim as soon as we can. Answers are sent by mail and sent to the address you enter in the form.

  Lost and found

  Items left on board

  If you leave something on one of our buses, please contact the bus company directly. The phone lines for our bus companies are open weekdays (excluding public holidays). The contact details for bus companies can be found here.

   

  If you leave something on a train, please contact the rail company you travelled with. Here are the contact details for the rail companies that mainly operate within Örebro County.

   

  If you are unsure which company you travelled with, feel free to contact our Customer Service who can help you find out. You can also contact our Customer Service evenings or weekends if you have lost anything valuable. 

   

  Problems with your Travelcard

  Lost Travelcard or ticket

  If you lose your Travelcard you can get a replacement. There are two ways of obtaining a new Travelcard depending on whether or not you have registered your Travelcard in our web shop. 

   

  If your Travelcard is registered with our web shop

  If you have registered the lost Travelcard in our web shop, it will be covered by our Lost Ticket Guarantee. This means that if you lose your Travelcard you will receive a new one of the same value free of charge.

   

  You have to block your Travelcard in the web shop yourself, which you can do here. A block cannot be cancelled once it has gone through.

   

  Once you have blocked your Travelcard, you can contact our Customer Service and give them the card number of the blocked card, along with the email address for your account in our web shop. A new Travelcard will then be made for you. 

   

  You can either collect your new Travelcard from our Customer Center or have it posted to your home. The remaining time on a season ticket is not put on pause when you block your card. We therefore recommend that you collect your new Travelcard as soon as possible.

   

  If your Travelcard is not registered in our web shop

  If you have not registered your lost Travelcard in our web shop, you can obtain a new Travelcard of the same value on production of a receipt or card number. We will arrange a replacement at our Customer Center. There is a SEK 50 administration fee for blocking your old card and a SEK 30 fee for your new Travelcard.

   

  Lost tickets and travel passes other than Travelcards

  We do not replace lost single tickets. If you have lost your School Card, you can find out how to get a new one here.

   

  If you have an Annual ticket by direct debit (autogiro), you are covered by our Lost Ticket Guarantee. Contact our Customer Service and we’ll help you to get a new Annual ticket.

   

  If you have lost a Company Card, you can send an email to foretag@lanstrafiken.se or contact our Customer Service.

   

  Found Travelcards

  Sometimes people hand in Travelcards they have found. Before you block your card in our web shop, it’s a good idea to contact our Customer Service to find out if someone has handed your Travelcard in.

   

  Found a Travelcard? If you’ve found a Travelcard, you can hand it to your nearest bus driver or sales agent, or post it to us. 

  Faulty Travelcard

  If your Travelcard no longer works or you have problems touching in and out: Hand your Travelcard to the driver on the bus and you will be given a replacement ticket for a new Travelcard free of charge. All of the information from your old Travelcard will automatically be transferred to your new Travelcard within a few days, during which time you can travel as usual.

   

  You can also contact one of our sales agents for help with a replacement ticket if your Travelcard is causing problems, or simply contact our Customer Service.

  Refunds

  If some reason, you may no longer be able to travel with our buses, we can refund your ticket depending on your situation. Refunds are available from our Customer Center. To get a refund you need to hand in the Travelcard in question, making sure that you have your receipt and contact details with you, as well as your account details if you would like the refund to be paid into your account. Rules on refunds are set out in our travel terms and conditions. 

   

  Refund of unused season ticket or travel credit

  We can refund the full value of unused season tickets and unused travel credit within 7 days of buying the ticket. In these cases we refund the sum into your bank account or give you travel credit at our Customer Center.

   

  Refund of a used season ticket 

  If you have activated your season ticket and want a refund within 7 days, we will refund the amount due on the season ticket as travel credit. The amount due is calculated by deducting the cost of single tickets for journeys made. This also applies if more than 7 days have passed since the card was bought, whether or not the ticket is activated.

   

  Refund of single tickets

  We do not refund single tickets or tickets deemed to be of the same value as single tickets. If you were unable to make your journey or were delayed, you may be able to apply for compensation through our Travel Guarantee. You can apply for compensation for delayed journeys here.

   

  Refund of card fee

  If you have a completely unused Travel Card, we will refund the card fee of 30 SEK. In order for a Travel Card to be counted as unused, there has to be no previous trip registered on the Travel Card, the period has to be unactivated and / or the travel credit untouched. If a Travel Card is used, the card fee will not be refunded.

   

  Refund because of a major change in our bus traffic

  Sometimes we need to make changes in our bus lines that can affect your opportunities to travel with us. If such a change affects you so that you no longer have the opportunity to use public transport at all, we will perform a refund according to the same principle as if you have a used season ticket, see above. In these cases, we refund the sum into your bank account or give you Travel credit at our Customer Center.

   

  If you get reduced travel opportunities, but still have access to public transport, we refund your season tickets to Travel credit, according to the principle of an activated season ticket. We do not refund Travel credit if you still have access to public transport.

  Transferring amounts from a Rabattkort to a Travelcard

  If you have a Rabattkort from the old ticket system, you can contact our Customer Service to find out how much you have left on the card. You can then have the amount transferred to a new Travelcard, either by sending your Rabattkort to us or by visiting our Customer Center. 

  Ticket inspections

  Ticket inspections and surcharges

  We carry out regular ticket inspections on our buses. The aim of these inspections is to stop passengers using wrong tickets and to get more people to pay for their bus journeys.

   

  Travel passes are inspected by the bus driver, but we also have ticket inspectors who carry out separate inspections. Länstrafiken uses the company Nokas Security AB to carry out these inspections.

   

  It’s the ticket inspector’s job to make sure that passengers have a valid travel pass. As a passenger, it is your responsibility to make sure that you both have and can present a valid travel pass during the entire journey. For example, make sure your mobile phone has batteri capacity throughout the trip.

   

  If you do not have a valid travel pass at a ticket inspection, the ticket inspector may charge a surcharge, in accordance with Swedish legislation (1977:67). In addition to the surcharge, you will also be charged an administration fee and a single fare for the current journey.

   

  The surcharge is SEK 1000.

   

  Paying a surcharge

  If you have been charged a surcharge, you must pay it within 10 days using the paying-in card issued during the ticket inspection. If payment does not reach us within 10 days, a reminder fee will be charged. If the inspection fee is not paid after the reminder is issued, the case will be passed on to a debt collection agency.

   

  Ticket inspections on trains

  Ticket inspections on trains are conducted by the on-board staff, even though you are travelling with our tickets. If you have any questions about ticket inspections on trains or want to appeal against a surcharge, contact the rail company you travelled with. Contact details for the rail companies can be found here.

  Challenging a surcharge

  You can dispute a surcharge via the form "Challenge a surcharge" or by sending a letter to us. You must submit your dispute so we will have it no later than 10 days from the ticket inspection.

   

  In order to handle the case, we need your name, social security number, case number and reason for the dispute.

  Challenge a surcharge online

  The simplest way to challenge a surcharge is by filling in a form. We must receive your form no later than 10 days from the date of the ticket inspection. Complete the form and write a message explaining why you want to challenge the inspection fee.


  If the challenge concerns a person without a full Swedish personal identity number:

   

  • Write the first six numbers in the row for personal identity number followed by four zeroes (0000).
  • Write the last four letters/numbers in the field for justification. 

  Challenging your surcharge

  Advertising

  Advertising on buses and at bus stops

  We have advertising spaces on most of our buses. If you’re interested in advertising on the buses or in having your flags on the city buses in Örebro, please contact Lars Edvardsson for information on bookings and prices:

   

  Email: lars.edvardsson@xponera.se 

  Phone: 019-32 33 01, 070-522 33 01

  Website: Xponera

   

  Contact Clear Channel if you would like to advertise in/at bus shelters. Their contact details can be found on their website: ClearChannel

  Travel terms and conditions

  Länstrafiken’s general travel terms and conditions

  1. Purpose and scope of the travel terms and conditions

  1.1 These rules apply to all bus and train journeys within Örebro County and to journeys across county borders using travel passes issued and approved by Region Örebro County (Länstrafiken). The travel terms and conditions regulate the issues that may arise between Länstrafiken and its customers in connection with journeys managed by Länstrafiken. ‘Länstrafiken’ refers to Region Örebro County and the companies that Region Örebro County has commissioned to carry out transport services.

  1.2 By using Länstrafiken tickets or other travel passes issued or approved by Länstrafiken, you enter into a binding agreement to travel in accordance with these travel terms and conditions.

   

  2. Bus routes and timetables

  2.1 Länstrafiken establishes bus routes, timetables and prices. Länstrafiken has the right to change these and changes are communicated primarily in Länstrafiken's own channels, focusing on the website (www.lanstrafiken.se).

  2.2 Individual trips or routes in the timetable may be cancelled due to circumstances beyond Länstrafiken’s control. 
  Compensation is paid in accordance with 9. Travel Guarantee.

   

  3. Travel passes

  Buying tickets and Travel card

  3.1 Travel passes can be bought on buses, at the Länstrafiken Customer Center, from sales agents, via app, ticket machines on platforms or online at www.lanstrafiken.se.

  3.2 All sales on board buses are cash free, although there may be some exceptions.

   

  Valid travel pass

  3.3 The passenger travels for a fee in accordance with the applicable fare.

  3.4 The passenger is responsible for making sure he/she has a valid travel pass before boarding the bus or train, and for being able to present a valid travel pass at any time.

  3.5 When travelling by train with a travel pass, the passenger must touch in with the pass by holding it against the ticket reader on the platform.

  3.6 The passenger is obliged to temporarily hand over his/her travel pass to the driver, on-board staff or ticket inspector if requested for inspection. If the travel pass is on a passenger’s mobile phone, he/she is obliged to temporarily hand over their mobile phone to the driver, on-board staff or ticket inspector if requested for inspection.

  3.7 A valid travel pass is confirmation of an agreement between Länstrafiken and the passenger, which includes these travel terms and conditions.

   

  Price categories

  3.8 Children aged 0-6 travel free of charge when accompanied by a paying passenger. Each paying passenger may have up to two children travelling with them free of charge. A Young Person fare applies for the third child on and for children not accompanied by a paying passenger. Children aged under 7 should not travel unaccompanied for safety reasons.
  Passengers aged 7-19 pay the pay the Young Person fare.
  Adult fares apply from the age of 20.

  3.9 ID must be produced if there are doubts about a passenger’s age, otherwise the fare for the closest higher price category will be charged.

   

  Validity

  3.10 The period of validity for tickets varies depending on the length of the journey and in which geographical area the journey takes place.

  3.11 The travel pass is valid for journeys within the travel pass’s stated zones, areas and period of validity.

   

  4. Refunds

  4.1 Passengers are responsible for lost travel passes. Travelcards damaged due to technical faults are replaced free of charge.

  4.2 Refunds cannot be issued for single tickets (all types).

  4.3 Unused travel passes, excluding single tickets, can be refunded within one week of their sale, in which case the full value of the travel pass is refunded.

  4.4 Unused travel passes that are more than one week old and used travel passes, with or without a receipt, are only refunded as vouchers or travel credit. If a passenger wants a cash refund for a season ticket that has already begun, he/she must provide written proof of e.g. unemployment, sick leave, change of address or similar.

  4.5 Vouchers or travel credit can be used as payment or partial payment when buying Länstrafiken travel passes. They can be redeemed at Länstrafiken Customer Center and Länstrafiken sales agents. Vouchers cannot be exchanged for cash. The vouchers are valid for one year from the date of printing unless stated otherwise.

  4.6 Tickets can only be refunded at Länstrafiken Customer Center.

  4.7 Special terms apply for travel passes bought online or by direct debit (autogiro).

   

  5. Ticket inspections and surcharges

  5.1 Passengers must show a valid travel pass during inspections.

  5.2 Abuse of travel passes is punishable by law and may lead to the travel pass being withdrawn or confiscated.

  5.3 Anyone who fails to show a valid travel pass during an inspection must, in accordance with the act on supplementary charges in public passenger transport (SFS 1977:67), pay an inspection fee.

   

  6. General rules for travelling

  Getting on and off the bus

  6.1 Passenger travel is always subject to space being available. Note that this also applies to passengers who travel with e.g. prams/buggies, walking frames, wheelchairs or animals where there are special restrictions for reasons of space.

  6.2 Buses in regular services only stop when a passenger standing at the bus stop clearly indicates that he/she wants to board, or when a passenger on board presses the ‘STOP’ button in plenty of time to show that they want to get off.

  6.3 A bus that has begun to drive away or left the bus stop cannot let passengers get on or off for safety reasons.

  6.4 When more than one bus stops at a bus stop at the same time, the second bus will not stop again.

   

  Luggage

  6.5 Luggage that you can carry yourself is not subject to a charge. Your luggage must not obstruct other passengers, take up seats, block emergency exits, obscure the driver’s view, obstruct the driver or affect on-board safety in any other way.

  6.6 You may not bring on board luggage that could be disruptive or annoying to others.

  6.7 Luggage that is inflammable, explosive or dangerous in some other way is not permitted.

   

  Bicycles

  6.8 Conventional two-wheel bicycles can be taken onto regional buses subject to space being available. Bicycles must be positioned according to the driver’s instructions and the passenger must hang and secure the bicycle and take it down him/herself.

  6.9 Passengers cannot be given confirmation in advance that there will be space for his/her bicycle. There is no guarantee that a passenger will be able to bring their bicycle on board.

  6.10 Passengers bring their bicycles on board at their own risk.

   

  Prams/buggies and walking frames

  6.11 Prams/buggies and walking frames can be taken on board free of charge subject to space being available. They must be put in the designated area. Prams/buggies share the same area as walking frames and wheelchairs. The area is filled until it is full without any category taking precedence over the other. Prams/buggies and walking frames may not be positioned so that they obstruct passengers or block emergency exits.

  6.12 Passengers with prams/buggies or walking frames are responsible for the pram/buggy or walking frame and its safety. Prams/buggies and walking frames must have their brakes applied during the journey. Securing devices for prams/buggies and walking frames must be used where available. For your child’s safety, he/she must not be left in the pram/buggy during the journey.

  6.13 Passengers with prams/buggies or walking frames pay the standard fare.

   

  Dogs, cats and small pets

  6.15 Dogs, cats and other small pets may be taken on board free of charge providing they do not cause trouble for fellow passengers.

  6.16 The animals must be on a lead or in a cage.

  6.17 Passengers with animals are responsible for their pets and risk being turned away if the animal disturbs fellow passengers or staff.

  6.18 Furred animals must be placed in the designated area.

   

  Seat belt

  6.19 If there is a seat belt where you are sitting, you are obliged by law to use it.

   

  Public order

  6.20 Passengers are obliged to follow the rules set out in the Swedish Public Order Act (SFS 1993:1617) and our rules set out in point 6.21, along with requests from drivers and other on-board staff.

  6.21 In addition to the rules in the Public Order Act, passengers are not allowed to smoke, ride inlines, roller-skates or skateboards, or put their feet on the seats or other furniture. Passengers may eat on the bus provided they do not make a mess, leave litter or disturb fellow passengers.

  6.22 Anyone who fails to obey these rules risks being turned away and therefore loses their right to transportation and any refund.

   

  Responsibility for luggage and animals, etc.

  6.23 Passengers must watch over their own luggage, prams/buggies, wheelchairs, walking frames, pets and other items.

  6.24 Passengers are responsible for the luggage they bring on board. Passengers are also responsible for any damage or injuries that their luggage may cause to the bus, staff, fellow passengers or their property.

  6.25 In the event that Länstrafiken is liable to pay compensation to another passenger or third party for damage caused by luggage on board in accordance with 6.23, the passenger who brought the luggage on board is liable to pay.

   

  Lost and found

  6.26 Items found by passengers must be handed in to on-board staff without demanding compensation.

  6.27 If you have left something on a vehicle, Länstrafiken Customer Service (0771-55 30 00 or www.lanstrafiken.se) can help you get in contact with the right lost and found department.

  6.28 All lost items are kept for 3 months.

   

  7. Special services for passengers with disabilities

  7.1 Passengers with disabilities can, if required, be assisted by on-board staff in getting on and off and in paying for the journey.

  7.2 Wheelchairs, walking frames and similar technical aids may be brought on board free of charge, subject to space being available. We accept wheelchairs with the following maximum dimensions: Total length: 1,200 mm, Total width (at widest point): 700 mm, Weight: 300 kg (chair + passenger) in accordance with Swedish Public Transport Association recommendations.

  7.3 The passenger must remain seated in the wheelchair during the journey. The wheelchair must be placed in the designated area and the brake applied. In buses with special back supports, the wheelchair must be positioned so that it is rear facing. Securing devices for wheelchairs, walking frames or other technical aids must be used where available.

   

  8. Information on traffic disruptions

  8.1 In the event of major serious service disruptions, Länstrafiken provides information to the transport editorial team at P4 Radio Örebro. Traffic reports are generally broadcast weekdays 06:00-18:00 during the news.

  8.2 Information about planned changes to services that are not shown in the timetable are posted on our website www.lanstrafiken.se, on notices in passenger shelters and on electronic signs.

   

  9. Travel Guarantee

  9.1 If delays to bus services or shortcomings in our information mean that a passenger arrives more than 20 minutes late, he/she can claim compensation through our Travel Guarantee (Law 2015:953). A brochure and form, which can be collected from a sales agent, our Customer Center or downloaded from our website www.lanstrafiken.se,It is also possible to contact Customer Service directly for assistance with the compensation.

  9.2 Contact with Customer Service regarding late payment shall be taken as soon as possible and within 3 months from the date of the event.

  9.2 Detailed information about Länstrafiken’s Travel Guarantee can be found att www.lanstrafiken.se.

   

  10. Personal injury and damage to property

  10.1 Responsibility for personal injury and some damage to property arising during bus services is regulated in the Swedish Motor Traffic Damage Act.

   

  11. Complaints

  11.1 If you have claims or complaints based on the delay or any other part of Länstrafik's general travel terms, please contact Länstrafikens Customer Service. Contact information is available at www.lanstrafiken.se. We want your claim or your complaint as soon as possible, but no later than 3 months after the event.

  The handling of personal data

  You may need to register personal data with us to use some of the services we offer, such as purchases in our app or web shop, or to subscribe to our newsletter. It is up to you whether you decide to accept our policy for handling personal data so that you can use the service.

   

  In general, the following applies to handling personal data:

   

  • Länstrafiken Örebro processes all personal data in accordance with the Personal Data Act (PUL).
  • By registering your data with Länstrafiken Örebro you consent to Länstrafiken Örebro saving your data in its customer database.
  • Länstrafiken Örebro may merge the customer database with other registers within Länstrafiken Örebro, and with the national register in order to update addresses.
  • Länstrafiken Örebro will use the data to improve its services and level of service.
  • The data may be used by Länstrafiken Örebro and carefully selected business partners for marketing and statistics.
  • We do not pass on or sell personal data to other parties.
  • We will also use your data to enable us to send you relevant information.
  • You are entitled to receive information about, delete or correct the data registered about you. Contact our Customer Service for further information.

  There may be some adaptation to how we handle your personal data depending on the service you wish to use; full information on how we handle your personal data is provided in connection with each service.

  Service Travel - the handling of personal data

  When you apply for a travel service permit, your application is administered and processed by the Travel Service Unit at Region Örebro Län.

   

  Information about you as an applicant is obtained primarily from the information you provided in your travel service application. We may also contact you for additional information about your application or your travel service permit. Information from others is not obtained without your oral or written consent.

   

  Information that you and others leave will be stored in a personal register. The data is protected in accordance with the provisions of the Public and Privacy Act.