Närtrafik i Askersund och Nora

Närtrafiken är möjlighet för dig att resa som har begränsad tillgång till annan kollektivtrafik. Med Närtrafik har du möjlighet att göra serviceärenden som till exempel handla eller besöka apoteket. Du kan resa med Närtrafiken alla helgfria måndagar – fredagar mellan kl. 09.30–14.00. Hemresan skall påbörjas före kl. 14.00.

 

Närtrafik kommer att testas under en tvåårsperiod i Nora och Askersund. Beroende på var du bor blir du antingen upphämtad vid din bostad eller vid en så kallad närtrafikhållplats. Resor med Närtrafik samplaneras med andra resenärer precis som vid resor med t ex färdtjänst.

 

Så här kan du resa

Vi har delat upp både Nora och Askersund kommun i två delar. Område 1 och område 2. Område 1 är de delar som inte har tillgång till kollektivtrafik. I område 2 finns tillgång till kollektivtrafik.

 

Beroende av vilket område du bor i kan du sedan resa på följande sätt:

 

  • Boende i område 1 – Närtrafiken hämtar upp dig vid din bostad. Du kan åka till närtrafikhållplatser i område 2.
  • Boende i område 2 – Närtrafiken hämtar upp dig på den närtrafikhållplats i område 2 som ligger närmast slutdestinationen. Du kan åka till närtrafikhållplatser i område 1. Du måste själv ta dig till den närtrafikhållplats i område 2 där du blir upphämtad.

Mer information om hur du kan resa hittar du på respektive områdes Närtrafiksida. Där hittar du också en karta över områdena, med hållplatserna utsatta med ikoner och kan också söka efter hållplatser. Via den här länken kommer du till Närtrafiksidan där du sedan väljer område. 

 

Boka och avboka

Du beställer genom att ringa till Beställningscentralen på 0771-92 00 00. Resan måste bokas senast klockan 21.00 dagen innan önskad resdag. Om du vet när du vill åka tillbaka är det bra att boka återresa i samband när du ringer och beställer.

 

Vid beställningen ska du uppge namn, adress och gärna ett telefonnummer. Hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa mer om via den här länken. Förregistrera dig gärna innan din första resa för att göra dina beställningar smidigare. Det kan du göra i formuläret nedan. 

 

Avbeställning ska göras så snart som möjligt, dock senast 30 minuter före bokad avresetidpunkt.

 

Pris och betalning ombord

Priset varierar beroende av hur långt du ska resa. Barn mellan 0–6 år reser kostnadsfritt med betalande resenär. Betalar gör du med bankkort ombord på fordonet. Våra vanliga biljettyper gäller inte för resa med Närtrafiken. 

 

Tabell: Pris för resa med Närtrafik
KilometerintervallPris för enkelresa
0-15 40 kr
16-25 50 kr
26-35 60 kr
36-45 70 kr
46-55 75 kr
56-65 80 kr
66-75 85 kr
76-85 90 kr
86-95 95 kr
96-105 100 kr

 

 

Registrera för Närtrafik

Här kan du registrera dig i förväg för att kunna resa med Närtrafiken. Genom att förregistrera dig gör du beställningarna smidigare. Fält med * är obligatoriska att fylla i.

Välj område*
Hantering av personuppgifter*