Länstrafikens nya webb

Välkommen till vår nya webb! Den lanserades 20 februari 2018. Den nya webbplatsen har ett nytt utseende, ny information och framförallt nya funktioner. Klicka på en av funktionerna nedan så hittar du mer information om hur den fungerar.

Reseplanerare

Reseplaneraren är placerad direkt på startsidan och under Reseinfo. Genom att ha reseplaneraren på startsidan vill vi göra det enklare för dig att söka fram din resa med Länstrafiken. Vi har sammanställt information om hur du genomför sökningar i reseplaneraren via den här länken.

 

Boka Gruppresa - Inte längre via reseplaneraren

En förändring i reseplaneraren är att det inte går att boka Gruppresor för skolverksamheter via reseplaneraren. Det görs istället via en separat reseplanerare "Boka Gruppresa". Mer information om Gruppresor finns här.

Linjesida

En av de större nyheterna på vår webb är att varje linje har en egen linjesida. Syftet med linjesidan är att ge en tydlig bild av varje linje. Det finns följande information på en linjesida:

 

  • Trafikinformation
  • Karta
  • Tidtabeller
  • Hållplatser (A-Ö)

Trafikinformation om aktuell linje

När en linje är påverkad av en trafikstörning så visas detta högst upp på linjesidan. Texten om en trafikstörning länkar ner till den del på sidan där mer information finns. På sidor utan trafikstörning syns inte denna text.

 

 Beskriver hur trafikstörning på en linje illustreras på en linjesida

 

Karta som visar linjesträckning

Överst på linjesidan finns en karta. Kartan är placerad överst för att du enkelt ska få en överblick över hur linjen kör. Kartan uppdateras inte utifrån pågående trafikförändringar utan visar alltid ordinarie linjesträckning. Kartfunktionen är under uppbyggnad och därför finns det också en möjlighet att lämna synpunkter direkt på linjesidan. 

 

Vill du veta mer om hur kartfunktionen fungerar så har vi sammanställ information om det via den här länken.

 

Tidtabeller för aktuell linje

På linjesidan finns de aktuella tidtabellerna för den linjen. Du har möjlighet att öppna dessa som pdf. Mer information om de olika alternativen för att hitta en avgångstid kan du hitta via den här länken.

 

Hållplatser (A-Ö)

Längst ner på en linjesida finns alla hållplatser presenterade som linjen trafikerar. Hållplatserna presenteras A-Ö. Hållplatserna är kopplade till respektive hållplatssida så du kan klicka på ett hållplatsnamn och komma till den sidan. 

Hållplatssida

En nyhet på vår nya webbplats är att varje hållplats har en egen hållplatssida. På hållplatssidan presenteras information kring just den hållplatsen. Följande information finns:

 

  • Karta
  • Gatuvy
  • Trafikinformation för hållplatsen
  • Linjer som trafikerar hållplatsen
  • Nästkommande avgångstider
  • Tillgänglighet

 

Karta över hållplatsen

Överst på hållplatssidan finns en karta. Den är placerad överst för att du enkelt ska få en överblick över var hållplatsen finns. Kartan uppdateras inte utifrån pågående trafikförändringar utan visar ordinarie linjesträckning och hållplats. Kartfunktionen är under uppbyggnad och därför finns det också en möjlighet att lämna synpunkter direkt på hållplatssidan. 

Vill du veta mer om hur kartan för hållplatssidan fungerar har vi sammanställt den informationen här. 

 

Gatuvy över hållplatsen

En ytterligare funktion på kartan är Gatuvy.  Dit kommer du genom att klicka på ikonen för Gatuvy högst upp på kartan. Via gatuvy får du se tre bilder på hållplatsen. Bilderna är tagna från Google och uppdateras därifrån. Bilderna är till för att du ska få en bild över hur hållplatsen ser ut och hur tillgänglig den är. 

 

Trafikinformation för den aktuella hållplatsen

Trafikinformationen är samma som presenteras på startsidan. Informationen som presenteras är kopplad till den hållplats som du är inne på. Genom att klicka på en av trafikstörningarna får du mer information om trafikstörningen. 

 

Nästa avgångstid från hållplatsen

Under rubriken nästkommande avgångstider visas de närmsta avgångarna från hållplatsen. De är utmärkta med linje, riktning, hållplatsläge och två nästkommande avgångstider. Kursiva tider innebär cirkatider, vilket innebär att bussen kan avgå cirka 5 minuter innan avsatt tid och 5 minuter efter. Du kan klicka på linjeikonen för att komma till den linjesidan. 

Biljettguide

Vi har tagit fram en Biljettguide för att underlätta för dig att välja rätt biljett utifrån dina resemönster. Biljettguiden hittar du här.


Biljettguiden är en rad med frågor som i slutänden leder fram till den biljett som passar dig utifrån dina svar. 

 

Bilden visar hur biljettguiden ser ut på sidan Biljett och köp