15 januari justeras biljettpriserna

Den 15 januari 2019 gör vi prisjusteringar för samtliga biljetter. Alla biljettpriser höjs med fyra procent och det kommer gälla för både region- och tätortstrafik.

Nya biljettpriser

Från och med den 15 januari ändras biljettpriserna hos Länstrafiken. Alla biljetter, både enkelbiljetter och periodbiljetter, får ett förhöjt pris på fyra procent. Det innebär att till exempel en förköpt enkelbiljett i tätortstrafik kommer att kosta 21 kronor jämfört med dagens 20 kronor. Köper du samma typ av biljett ombord på bussen betalar du 36 kronor istället för 35 kronor som den kostar idag.

 

Hur reser du billigast?

Det är fortsatt billigare och enklare att förköpa din biljett innan avresa än att köpa den ombord på bussen. Enkelbiljetter förköper du i Länstrafikens app, via försäljningsombud, kundservice eller med reskassa.

 

Periodbiljett – för dig som reser ofta

För dig som reser flera gånger i veckan kan det löna sig att köpa en periodbiljett. Det finns flera olika periodbiljetter beroende på hur ofta och vilka sträckor du reser. Här blir du guidad till vilken biljettyp som passar bäst för dig. Periodbiljett förköps i webbshopen på lanstrafiken.se, hos Länstrafikens kundservice eller via försäljningsombud