Cykel ombord

Cykelställ på regionbuss

Vill du ta med cykel på bussen? Ja det är möjligt beroende på vilken buss det gäller!

Det är också väldigt enkelt att ta cykeln till och från bussen. Speciellt enkelt är det på de ställen där det finns ett cykelgarage!

Regionbussar

Cykel kan du ta med kostnadsfritt i mån av plats och fästs bak på bussen. Det finns plats för max 2 per regionbuss och det är först till kvarn som gäller. Cykel tar du med på egen risk.

Du hänger själva upp och tar ner cykel från bussen, men upplys alltid bussföraren om att en cykel ska tas med. Bussföraren har inga remmar eller spännband att fästa cykeln med så dessa måste du ta med. Cykelställen på bussarna är konstruerade så att en cykel ska hänga kvar även utan remmar.

Tips! På vår Länstrafikens Facebooksida finns en instruktionsfilm om hur cykeln ska monteras på bussen och vad som är bra att tänka på vid resa med cykel. Se instruktionsfilmen här.

Stads- och expressbussar

Du kan inte ta med en cykel på stads- och expressbussar.

Cykelgarage

I länet finns det olika varianter på cykelparkeringar och garage där en cykel kan parkeras i anslutning till hållplatser.

Ett cykelgarage där en cykel tryggt kan parkeras och förvaras till ett förmånligt pris finns vid Örebro Resecentrum. Mer information finns på Örebro kommuns webbplats.

Publicerat den: 12 september 2016