Aktuellt

 • Planerade trafikstörningar, banarbeten

  Ställdalen-Frövi
  Den 11 juli - 14 augusti genomför Trafikverket banarbeten på sträckan Ställdalen-Frövi. All tågtrafik är inställd, en del tåg ersätts därför av buss. Ersättningsbussar Tidtabeller för ersättningsbussarna framgår av tabell 53B som hittas på tagtidtabeller.resrobot.se. Tåg i Ställdalen inväntar ersättande tågbussar.

  Hallsberg-Motala
  Den 11 juli - 14 augusti genomför Trafikverket banarbeten på sträckan Hallsberg – Motala – Mjölby. All tågtrafik är inställd, en del tåg ersätts därför av buss på sträckan Hallsberg – Motala – Mjölby och omvänt. Tidtabeller för ersättningsbussarna framgår av tabell 53B som hittas på tagtidtabeller.resrobot.se.

 • Nu finns höstens trafik i Örebros reseplanerare

  Nu finns uppdaterad trafik i reseplanerare  inför höstens tidtabellsbyte, för både stad och regiontrafik. Det kommer alltså gå att söka den nya trafiken fram till 2016-12-10.
 • Åk buss till länets smultronställen i sommar

  Det är enkelt, prisvärt och miljövänligt att åka kollektivt. Vi beger oss ut på en sommarturné där vi besöker sju orter i länet för att tipsa dig om hur du enkelt kan åka buss till många av länets fantastiska platser.På sidan Smultronställen finns mer information om sommarturnén. Där har vi också listat många av länets smultronställen och hur du enkelt kan åka dit med buss.

 • Nya tidtabellerna för västra länsdelen från 14 augusti

  Här finns nu de nya tidtabellerna och linjekartorna för västra länsdelen som börjar gälla från 14 augusti.  

 • Stort beläggningsarbete på E18 mellan Karlskoga och Lekhyttan påbörjas veckan efter midsommar

  Arbetet beräknas pågår till 26 augusti. Vägen kommer att vara avstängd i ena riktningen vardagar mellan kl 19.00-06.00 och trafiken leds med lots växelvis förbi arbetet. OBS! Förseningar upp till ca 30 minuter kan medföra att det blir missade anslutningar och påverkar främst linje 500. Övriga tider är vägen öppen i båda riktningarna men med begränsad hastighet. Under semestern är vägen öppen som vanligt.

 • Länstrafikens app i Windows Phone

  Från måndag 13 juni kommer det inte längre vara möjligt att ladda ner vår app till Windows Phone och supporten för appen upphör för dessa mobiler. De användare som sedan tidigare har laddat ner appen i sin Windows Phone kommer att kunna fortsätta använda appen till nästa uppdatering av operativsystemet. Tas appen bort från mobilen kommer den inte kunna laddas ner igen.

  Anledningen till detta är att vi under en längre tid har konstaterat en mycket begränsad användning av vår Windows Phone-app. Vi ser framöver att allt fler kommer att använda vår app för att hantera sitt resande och vill därför satsa tid och utvecklingsarbete på de plattformar där det kommer flest till del: iOS och Android.

  Önskar du veta mer om vår app och vad den erbjuder? Det finns beskrivet här!

 • Behåll Skolkortet över sommaren

  Om du som elev går kvar i samma skola, grund- eller gymnasieskola, efter sommarlovet så ska du behålla ditt Skolkort. En biljett med giltighet för läsåret 2016/2017 kommer att laddas över till ditt Skolkort utan att du behöver lämna in det och du kan resa på Skolkortet redan första skoldagen.

  Ska du börja grundskolan, gymnasiet eller byta grundskola? Då kommer du att få ett nytt Skolkort första skoldagen eller via post.

  Elever inom Örebro Kommun får alla nya Skolkort de första skoldagarna. Vill du veta mer kring Skolkort kan du hitta den informationen här.

 • Autogiro inför sommaren

  Önskar du en Årsbiljett via autogiro med uppstart under sommaren? Tänk då på att vi måste ha in din ansöka senast den 15 juni för start 1 juli eller 1 augusti. Vill du ändra på din Årsbiljett eller säga upp den från 1 juli eller 1 augusti måste den informationen vara oss tillhanda senast 15 juni.

 • Nytt resecentrum byggs i Askersund

  Arbetet med bygget av nytt resecentrum startade måndag 4 april och beräknas vara klart till skolstarten hösten 2016. Under byggtiden kommer av- och påstigning av bussarna ske med en tillfällig lösning vid Askersunds torg vi hoppas på så lite störningar som möjligt. På Askersunds kommuns webb kan du läsa mer om vad som gäller.

 • Fortfarande inställda turer på Lindesbergs stadstrafik

  Arbetsmiljöverket har förelagt s.k skyddsstopp på ett antal turer i Lindesbergs stadstrafik. Det innebär att dessa turer fr.o.m den 2 mars inte körs. I dagsläget saknas prognos för hur länge stoppet kommer att vara. Informationen kommer att uppdateras fortlöpande.
  De turer som inte körs är
  Linje 380
  - Avgångstid 08.10 från Lindesbergs busstation, via Hagaberg med slutstation lasarettet kl. 08.30.
  - Avgångstid 16.15 från Stafettgatan, med slutstation Lindesbergs busstation kl. 16.25.
  - Avgångstid 16.25 från Lindesbergs busstation, via Hagaberg med slutstation Lindesbergs busstation kl. 16.40.
  - Avgångstid 16.40 från Lindesbergs busstation, med slutstation Stafettgatan kl. 16.53.Övriga turer på linje 380 körs som vanligt.
  Linje 383;
  - Avgångstid 08.20 från Ugglegränd, med slutstation Stadsskogsskolan kl. 08.30.
  (uppdaterat 2016-04-06)

Reseplaneraren

Reseplaneraren

För resor i mälardalen

Reseplaneraren

För resor i Sverige

E-shop-banner

Kort-banner